voor wie is heaven101 ?

Een digitale hemel. Of haven. Voor iedereen ? Nee, voor iedereen vanaf 9 jaar, groep 7/8. Nu is “iedereen” zo’n raar woord, want iedereen is iedereen. Welke groepen gebruikers zien we voor ons ?

Het idee: overdag groepen kinderen van scholen of groepen personen van bedrijven en instellingen. Later in de middag: losse kinderen en personen. ’s Avonds en altijd: doe-het-zelvers.

Scholieren en schoolkinderen

Heaven 101 is een locatie waar groepen scholieren en schoolkinderen uit zowel het voortgezet als de bovenbouw van het primair onderwijs welkom zijn. Hier is toegang tot faciliteiten die je op de meeste scholen nu eenmaal niet ziet. Daarnaast zijn er professionele begeleiders die technische hoogstandjes makkelijk bereikbaar weten te maken. In tijden van personeelstekort in het onderwijs is dat een dubbele kans voor de scholen.

De meeste vaste klanten van Heaven 101 zijn ongetwijfeld scholieren en schoolkinderen. De eerste kennismaking is met een groep van school, of via een uitnodiging (voucher) die ze krijgen van vrienden of een familielid. In het begin hebben nieuwkomers vrij veel aandacht nodig. Daarom beperken we het aantal nieuwkomers dat we tegelijkertijd kunnen hebben.

Binnen deze jeugdige groep heb je nog allerlei subgroepen en subcultuurtjes. De bollebozen, die op hun 12e al meer digitale power hebben dan hun ouders. Maar er zijn ook veel kinderen uit arme gezinnen. Vaak hebben zij niet eens een pc thuis. Een taal-achterstand is ook niet ongebruikelijk.

Dan zijn er tal van problematieken waar je onder kunt vallen, van autisme tot gameverslaving. Depressie is onder jongeren een veelvoorkomende klacht. Een andere lastige doelgroep zijn de thuiszitters: kinderen voor wie de dagelijks gang naar school problemen oplevert. Heaven 101 is zeker geen school. Er zijn wel regels maar je hebt er geen leerdwang.

Wat we wel bieden is een rijke sociale omgeving. Immers: die computers, dat kunnen we wel, maar die mensen, die zijn veel moeilijker om mee om te gaan. Juist wie het technisch snel oppakt mist soms een sociale voelspriet en dat gemis kan je op een gegeven moment hinderen om door te groeien en je volledige potentie te benutten.

Vanaf 9 jaar kun je bij ons terecht als losse deelnemer. Niet jonger ? Nee, laat die kleintjes lekker zelf spelen. Gamen doen we niet bij Heaven 101 en hiermee onderscheiden zich de kleintjes van de groteren.

Kleine Ondernemers

Ondernemers hebben vaak niemand om op terug te vallen als het digitaal tegen zit. Een website onderhouden, zelfs als deze er al staat, is voor menigeen te moeilijk. Omgaan met grafische programma’s om een (digitale) folder te produceren is niet iedereen gegeven. Het aanbieden van cursussen op de maandagmorgen is een kleine eerste stap.

In principe zijn kleine ondernemers de ‘klanten’ die we nodig hebben om het voor de jongeren interessant te houden. Het opleiden van groepen jongeren voor wie technologie kinderspel is duurt even, maar daarna is er een harde kern waar kleine ondernemers in geval van nood op terug kunnen vallen.

ZZP-ers

Deze groep ondernemers is veel zelfstandiger in hun digitale gebruik, want als ZZP-er moet je zelf alles kunnen. Maar is het nu leuk om thuis je eigen koffie te zetten? Voor de ZZP-er is Heaven 101 een mooie locatie waar je behalve Wifi en Koffie ook toegang hebt tot een fris netwerk.

Bedrijven en Instellingen

Deze groep is vooral op zoek naar technisch gekwalificeerd personeel. De vraag wordt steeds groter. Ondanks dat lijkt het soms of er niemand met kwalificaties van de scholen af komt. Op jonge leeftijd maken scholieren andere keuzes. Heaven 101 hoopt de jongere doelgroep te bereiken in opdracht van netwerk-organisaties als Technetkring NWN. De daarbij aangesloten bedrijven kunnen hopelijk ook expertise en apparatuur uitlenen of een leerplaats sponsoren. In Maassluis zijn slechts 2 bedrijven actief in deze netwerken: Dahlmann (industriele techniek) en Keytoe (creatieve media en technologie). Behavle bedrijven in de netwerken is internet-bedrijf Argeweb erg bekend, ook met spin-off Amsio / Sentia. Het bekendste technisch bedrijf van Maassluis is natuurlijk landbouwgigant Lely!