een richting kiezen

Voorspellen is erg moeilijk, vooral als het gaat over de toekomst.

Niels Bohr, Natuurkundige, 1937.

Hoe kun je nu weten wat je wilt worden? Je zou al die mogelijkheden toch eerst moeten uitproberen? Hoe anders kom je te weten wat bij je past?

Precies dit probleem willen we tackelen door het aanbieden van leerlijnen in de vorm van Uitdagingen. Je begint gewoon waar je begint en bij wat je vandaag leuk lijkt. Na verloop van tijd heb je dat onderwerpje wel gezien en heb je de keuze: wil je er dieper op ingaan of ga je naar een gerelateerd onderwerp. Misschien wil je zelfs eens ‘helemaal wat anders’. Je zit dus niet voor de rest van je leven aan deze keuze vast. En het blijft eerder leuk: Afwisseling van spijs doet eten!

Respect voor andere IT-ers

IT is een breed vakgebied, want elk vakgebied in de wereld heeft wel een IT-aspect. Je kunt sowieso nooit alles weten. En dat verwachten IT-ers ook niet van elkaar. Maar als je twee IT-ers met elkaar laat praten, weten ze gauw genoeg van elkaar in welk vakgebied ze zitten. En daar weet de ander dan meestal niet zoveel van. Daarom is er een groot respect tussen IT-ers onderling: je hebt elkaar hard genoeg nodig want niemand weet alles.

Met deze kennis in je zak kun je gaan kijken bij de richtingen die we aanbieden.